iPhone 5


Selv om det er mange år siden iPhone 5 ble lansert, så er den fortsatt populær på bruktmarkedet. Mengden av modeller som har blitt sluppet siden iPhone 5 sluttet å bli produsert, og den relativt korte perioden som den var Apples toppmodell, har gjort at det noen ganger kan være vanskelig å finne denne populære telefonen som brukt.

Vi har et utvalg av brukte og tilnærmet ubrukte iPhone 5 med 16, 32 eller 64 GB lagringsplass. Hos Phonetrade finner du alltid enheter som oppfyller kravene våre om god tilstand. Her behøver du aldri å bekymre deg for å få en brukt telefon med defekter.

Historie

Nyheten om iPhone 5 kom i begynnelsen av september 2012. Denne modellen var den sjette generasjonen av iPhone, og var den siste modellen Steve Jobs var med på å utvikle (sammen med Tim Cook). I september 2013 ble modellen erstattet av oppfølgerne iPhone 5s og 5c. Dette gjorde at selv om iPhone 5 var en av Apples mest etterspurte modeller noensinne, så ble den også den modellen med den korteste levetiden. På tross av dette, så lykkes det å selge 70 millioner eksemplarer verden over. Allerede den første dagen telefonen var tilgjengelig for reservering ble det bestilt over 2 millioner eksemplarer.

Mottagelsen av iPhone 5 var overveiende positiv, og den ble hyllet for sin gode prestasjonsevne og stilige design. Dette har gjort at det er en telefon som har hatt en lang levetid. Selv i dag finnes det mange fornøyde brukere av iPhone 5, på tross av at den begynner å få mange år på baken.

Spesifikasjoner og modeller

iPhone 5 anses av mange for å være den modellen av iPhone som tok det største teknologiske steget fremover i forhold til forgjengerne sine. Det var en av de tynneste og letteste telefonene på markedet, men klarte allikevel å levere en fantastisk bildeoppløsning med sin 4´´ retinaskjerm som var større enn hos forgjengeren 4S. Andre oppgraderinger som telefonen var utstyrt med, var dobbelt så mye minne sammenlignet med fireren, i tillegg til et oppgradert kamera med bedre mulighet til å ta bilder i situasjoner med lite lys.

En oversikt over iPhone 5 sine spesifikasjoner:

  • Prosessor: Dual Core A6 32 bit 1,3 GHz
  • Skjerm: 4´´ LED 1126×640
  • Kamera: 8 megapiksler
  • Ram: 1 GB
  • Dimensjoner: 12,38×5,86×0,76 cm
  • Vekt: 112 gram
  • Farge: Hvit eller svart

En viktig årsak til hvorfor denne iPhone-modellen fortsatt er så populær, er telefonens design. Det robuste aluminiumsskallet er lettere enn det skallet i rustfritt stål som ble brukt på iPhone 4 og 4s. iPhone 5c som erstattet 5, har stort sett de samme spesifikasjonene, men har i stedet et billigere skall av plast. Dette gjør at mange foretrekker den originale femmeren i forhold til budsjettmodellen fra 2013. Dette designet har også gjort at det finnes mange iPhone 5 som til tross for at de har blitt flittig brukt, fortsatt ser så godt som nye ut.

iPhone 5 ble sluppet i tre ulike modeller med lagringsplass på 16, 32 eller 64 GB. Det er ikke mulig å utvide lagringsplassen med ekstra minnekort, så det er viktig at man skaffer seg tilstrekkelig plass fra begynnelsen.

Operativsystem

Når iPhone 5 ble sluppet, så kom den installert med iOS 6. Telefonen er kompatibel med nyere versjoner av Apples operativsystem, faktisk helt opp til iOS 10. Senere versjoner av iOS krever ett 64 bitssystem, og støtter derfor ikke lengre iPhone 5 og eldre Apple-enheter med 32 bits maskinvare.

Den seneste iOS-versjonen som støtter iPhone 5, er iOS 10.3.3 som ble sluppet i juli 2017, noe som gjør at det er mulig å oppdatere telefonen med et moderne operativsystem som kan kjøre alle de appene man trenger. En oppgradering løser de aller fleste problemene som telefonens programvare hadde da den ble sluppet. Blant annet var kart-applikasjonen mye kritisert, men det behøver ikke lenger å være et problem for de som kjøper en iPhone 5 i dag siden man enkelt kan installere en oppdatert versjon uten de gamle barnesykdommene.

Kamera

iPhone 5 er utstyrt med to kameraer. På baksiden finner man et 8 MP kamera og på forsiden et selfie-kamera med 1,2 MP. Med frontkameraet kan man også spille inn video i 1080p HD oppløsning. Selv om nyere modeller tilbyr kameraer med høyere og bedre oppløsning, så har iPhone 5 et veldig kapabelt kamera som i gode lysforhold kan ta fantastiske bilder.

Ved veldig sterkt lys kritiseres kameraet for å gi bildene en lilla fargetone, noen som mange mobilkameraer fra den tiden hadde problemer med. Det er likevel knapt merkbart hvis man ikke fotograferer i veldig sterkt motlys.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone 5?

iPhone 5 har blitt en av de klassiske iPhone-modellene, og mange setter stor pris på telefonens design og den kompakte formen som kom før trenden med at større og større telefoner slo igjennom noen år senere. At modellen har forblitt såpass populær samtidig med at tilgangen på gamle telefoner er begrenset, har gjort at man fortsatt kan kjøpe en iPhone 5 i dag og føle seg trygg på at din kommer til å beholde sin verdi på bruktmarkedet. Dette er ikke tilfellet for mange nyere telefonmodeller som selges stadig billigere og billigere.

Alt dette gjør at iPhone 5 er et godt kjøp for den som vil ha en lett og kompakt telefon til en rimelig pris og som setter pris på klassisk Apple-design uten å være nødt til å ha den aller nyeste modellen. Ved å bestille en iPhone 5 fra Phonetrade kan du være sikker på å få et eksemplar av denne klassiske telefonen i god stand, noe som ikke alltid er tilfelle hvis man kjøper den på egenhånd fra en auksjonsside eller lignende. Gi lyd fra deg til Phonetrade i dag, så finner vi riktig telefon til deg uansett om det handler om iPhone 5, noen av oppfølgerne 5s, 5c eller kanskje en nyere modell.

1 thought on “iPhone 5

  1. Pingback: Kjøp brukt iPhone 5c billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *