iPhone 5c


iPhone 5C er sammen med storebroren 5S en del av den sjuende generasjonen iPhone. Modellen var rettet mot de som leter etter en appletelefon i det lavere prisskiktet og utmerker seg for å ha et holdbart og fargesterkt skall av plast forsterket med en stålramme.

På Phonetrade finner du et sortiment av iPhone 5C i forskjellige farger og med ulike mengder lagringsplass. Vi har brukte iPhone 5C i god stand eller som praktisk talt nye.

Historie

iPhone 5C ble lansert i september 2013, og erstattet i 2012 iPhone 5 som Apples budsjettmodell. Ved lanseringen av 5C tok Apple et skritt vekk fra den vanlige produksjonsfilosofien sin. Tidligere hadde man valgt å beholde gamle modeller i produksjonen til en redusert pris når en ny generasjon ble lansert.

Nå erstattet 5C simpelthen den gamle iPhone 5, som ble tatt ut av produksjon etter kun ett år. Årsaken til dette er at disse to modellene er identiske når det kommer til maskinvare. Det som er forskjellen er at man i stedet for det gamle aluminiumsskallet valgte å kle 5C i et stålforsterket skall av polykarbonatplast. Dette bidro til å senke produksjonskostnadene samtidig som det førte til en holdbar og robust telefon som ikke var like følsom for riper og kosmetiske skader som andre modeller. Man valgte også å lansere 5C i flere forskjellige farger i stedet for bare svart og hvit som var de eneste fargene iPhone 5 ble sluppet i. Du kan altså kjøpe en grønn, gul, hvit, blå eller rosa iPhone 5C. Alle modellene har en svart forside mens baksiden er farget. Dette gjør 5C til en attraktiv modell for den som vil ha en fargerik og personlig iPhone uten å måtte behøve å gjøre telefonen sin tyngre med et eksternt mobilskall.

Akkurat dette ble utsatt for en del kritikk siden det ikke ga den samme luksuriøse følelsen som tidligere modeller med skall i aluminium eller stål. Skallet gjorde dessuten 5C litt tykkere og marginalt tyngre enn den slanke iPhone 5. Men det er verdt å notere seg at skallet faktisk er mer robust enn forgjengerne sine og ikke behøver å blir oppfattet som billig eller plastaktig.

iPhone 5C ble produsert helt til september 2015, inntil lanseringen av iPhone 6S.

Modeller og spesifikasjoner

I begynnelsen ble iPhone 5C sluppet i to ulike modeller med enten 16 eller 32 GB lagringsplass. Senere, i sammenheng med at iPhone 6 ble lansert, slapp Apple også en miniversjon med 8 GB lagringsplass. Bortsett fra lagringsplassen, så har de ulike versjonene identiske prestasjonsevner. Man kan ikke utvide minnet på iPhone 5C med eksterne minnekort, så det er viktig at man skaffer seg en modell som har nok lagringsplass for å kunne dekke ens behov helt fra begynnelsen. 8 GB-versjonen har knappe fem GB ledig minne etter at operativsystemet er installert, noe som kan oppleves som litt vel lite for den som gjerne vil gjemme musikk, filmer og bilder på telefonen.

En oversikt over spesifikasjonene til iPhone 5C’s:

  • Prosessor: Dual Core A6 32-bit 1,3 GHz
  • Skjerm: 4´´LED 1136×640
  • Kamera: 8 megapiksler
  • Ram: 1 GB
  • Dimensjoner: 12,44×5,92×0,89 cm
  • Vekt: 132 gram
  • Farger: Blå, rosa, grønn, gul eller hvit

Operativsystem

iPhone 5C er et 32-bit system og ble opprinnelig lansert med Apples operativsystem iOS 7 installert. Senere versjoner av iOS støtter 5C opp til versjon 10.3.3 som ble sluppet i 2017. Senere versjoner av iOS støtter ikke lenger iPhone 5C og andre gamle enheter, men krever 64-bits som man finner i 5C sin storebror 5S eller andre nyere iPhones.

Ved å oppdatere sin iPhone 5C til den seneste versjonen av iOS med støtte for telefonen, så får man likevel et meget moderne operativsystem som klarer å kjøre alle de appene man trenger i telefonen sin.

Kamera

iPhone 5C er utstyrt med to kameraer. På baksiden finner man en 8 MP kamera og på forsiden et selfie-kamera med 1,2 MP. Med frontkamerat kan man også ta opp video i 1080p HD-oppløsning. Selv om nyere modeller tilbyr kameraer med flere megapiksler, så har iPhone 5 et veldig kapabelt kamera som kan ta fantastiske bilder ved gode lysforhold.

Ved veldig sterkt lys, så har kameraet fått en del kritikk for å gi bildene en lilla fargetone, noe som mange mobilkameraer fra denne tiden hadde problemer med. Det er likevel knapt noe man legger merke til hvis man ikke fotograferer i veldig sterkt motlys.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone 5C?

Prisen på iPhone 5C er rimelig stabil på bruktmarkedet, noe som gjør at man kan være trygg på at telefonen ikke taper seg markant i verdi i løpet av den nærmeste fremtid.

Tross identiske prestasjonsevner med suksessmodellen iPhone 5 så ble ikke 5C samme salgssuksessen, og man kan derfor lett finne denne modellen i god stand i dag. At telefonen er robust og finnes i flere forskjellige og flotte farger, gjør at telefonen er et godt valg for den som vil ha en enklere iPhone med personlige farger og som ikke behøver den siste modellen med de beste prestasjonsevnene. At telefonen er en anelse større og tyngre enn iPhone 5 kan være en fordel for de som har litt større hender. Samtidig er det verdt å notere seg at 5C fortsatt er betydelig mindre enn mange nye modeller som har kommet med store skjermer.

Hos Phonetrade finner du et godt utvalg av iPhone 5C i ulike versjoner til best mulig pris. Vi leverer alle våre brukte telefoner i god stand, og i noen tilfeller som helt ny. Vi sender din nye iPhone 5C i vår egen kasse.

2 thoughts on “iPhone 5c

  1. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 5 billig | Phonetrade.no

  2. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 5s billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *