iPhone 6 plus


iPhone 6 Plus er det større alternativet av de to modellene som utgjør generasjon åtte av Apples populære iPhones. Den mindre og billigere iPhone 6 har lignende yteevne mens iPhone 6 Plus er det naturlige valget for den som vil ha en større skjerm.

I Phonetrades gedigne sortiment finner du den fargen og størrelsen du ønsker på din iPhone 6 Plus, og du kan være helt sikker på alltid å kunne kjøpe en brukt iPhone 6 Plus i god stand. Det er en veldig populær modell for den som vil ha stor skjerm og yteevne til en lav pris.

Historie

iPhone 6 Plus kom på gaten i september 2014. Spekulasjonene svirret allerede før spesifikasjonene for den nye modellen hadde blitt offentligjort. Mange hadde et ønske om at Apple skulle øke skjermstørrelsen for å følge med i den utviklingen som produsentene av Androidtelefonene var de største og fremste pådriverne for.

Det kom derfor ikke som noen overraskelse at de nye telefonene ble markedsført med frasen «Bigger than bigger». Nettopp iPhone 6 Plus ble den telefonen som sterkest representerte utviklingen mot større skjermer, og med sin 5,5´´ skjerm regnes den som den første iPhonemodellen som havnet i kategorien «Phablets».

Selv om det var dette som Apple la størst vekt på ved markedsføringen av iPhone 6 Plus, så var det langt fra den eneste oppgraderingen i forhold til iPhone 5s. iPhone 6 Plus er en betydelig raskere telefon som også gir flere bruksmuligheter i form av et skarpere kamera. En av de aller viktigste nyhetene for daglig bruk er likevel at iPhone 6 Plus har betydelig lengre batteritid.

iPhone 6 Plus ble flyttet ned til Apples mellomklasse da 6s og 6s Plus ble lansert i 2015, og produksjonen av de ulike konfigurasjonene av 6 Plus stoppet i 2016.

Modeller og spesifikasjoner

iPhone 6 Plus ble sluppet med flere ulike størrelser på lagringsplass man kunne velge mellom. Her kunne man velge mellom 16, 32, 64 og 128 GB og således velge akkurat så mye lagringsplass som man trenger i sin iPhone 6 Plus. De større modellene har enkelt plass til komplette mediebiblioteker. I kombinasjon med den store skjermen er det også en fryd å se bildesamlingene sine, eller til og med se på hele spillefilmer.

     

iPhone 6 Plus spesifikasjoner:

  • Prosessor: Quad Core 64 bit 1,4 GHz
  • Skjerm: 5,5” LED 1920×1080
  • Kamera: 8 megapiksler
  • Ram: 1 GB
  • Dimensjoner: 15,81×7,78×0,71 cm
  • Vekt: 172 gram
  • Farge: Grå, Gull eller Svart.

Den raske prosessoren førte til at iPhone 6 Plus er cirka 25 % raskere ved vanlig bruk enn 5s, og den blir heller ikke like varm som sin forgjenger.

Design

Design er viktigere for smarttelefoner enn for annen elektronikk siden en smarttelefon skal holdes i hånden og brukes mange ganger i løpet av dagen. Det er en av årsakene til hvorfor Apple produserer verdens mest populære mobiltelefoner. De er rett og slett ergonomiske, elegante og tidløse.

Selv om iPhone 6 Plus er en betydelig større telefon enn 5s, så er designspråket det samme. Man valgte å bygge videre på det lovpriste designet hos forgjengeren. Dette går også igjen i fargevalget, og telefonen finnes i tre farger: Sølv, gull og grå.

Utfordringen for Apple iPhone 6 Plus var hvordan man skulle overføre designfilosofien sin til det største formatet for en telefon man noensinne hadde prøvd seg på. Det resulterte i det som mange har kalt en iPhone som har blitt strukket ut for å skape plass til den store skjermen. Av- og på-knappen ble også flyttet, men i det store og hele kjenner man igjen telefonen fra de mindre iPhones.

Mobilskall og deksel er for mange en absolutt nødvendighet siden kameralinsen gjør at telefonen ligger ujevnt mot et glatt underlag. Å beskytte telefonen sin med et robust deksel gjør dessuten også at man unngår skader og riper, noe som høyner telefonens bruktverdi.

Apple har helt siden starten skilt seg ut med sin egen designstil og høye kvalitet. Det har gjort at produktene deres er ettertraktede uansett om det gjelder datamaskiner, bærbare datamaskiner eller smarttelefoner. Da de bega seg inn i mobiltelefonenes store phabletsegment, så var det absolutt ingen overraskelse at de beholdt den lett gjenkjennelige designstilen deres.

Operativsystem

iPhone 6 Plus kjørte i begynnelsen på iOS 8, men støttes av de seneste versjonene av Apples operativsystemer den dag i dag. Det gjør at man enkelt kan oppdatere telefonen sin og ikke gå glipp av de fordelene man får ved å kunne bruke den seneste iOS-versjonen.

Den store skjermen gjør at den også er lett å navigere rundt i, og gjør den til et utmerket valg for de små og for de som ikke ser så bra. iOS har mange smarte funksjoner som gjør at man kan få nytte av den store skjermen ved å få ekstra informasjon eller ved å kjøre flere apper samtidig.

Kamera

Hvis man bare ser på antall megapiksler, virker det som om de to kameraene i iPhone 6 Plus er identiske med kameraene i 5s, men til tross for samme antall megapiksler, så er det snakk om en reell oppgradering. 6 Plus er den første iPhonen som kan innspille video i HD1080p med hele 60 fps. I 720punkters oppløsning kan man til og med spille inn i sakte film. For bildefotografering har også mulighetene for Panorama-, HDR og timelapsefotografering, eller intervallfotografering om du vil, blitt lagt til.

iPhone 6 Plus er derfor en betydelig sterkere kameratelefon for den som vil ta fotograferingen sin til neste nivå. Kameraet har også blitt brukt av mange som produserer video for nettplattformer som YouTube. Som en ekstra bonus er videokameraet i 6 Plus utrustet med optisk bildestabilisering, noe som gjør at man kan filme uten forstyrrende rystelser selv om man holder telefonen i hånden.

Et av kritikkpunktene mot kameraet var at størrelsen på linsen gjorde at den stakk ut. Derfor kan det være en god idé å utstyre sin iPhone 6 Plus med et deksel som beskytter linsen og som gjør at telefonen kan ligge flatt på bordet.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone 6 Plus?

iPhone 6 Plus er en telefon som fortsatt henger med i svingene og som ikke behøver å oppleves som gammel og treig.

Sammenlignet med 5s får man en skikkelig oppgradering i form av en mer moderne og kraftigere prosessor og et kamera med betydelig flere muligheter. Hvis man vil ha en lettere telefon som får plass i lommen og i små vesker, så gir den mindre iPhone 6 stort sett det samme når det kommer til yteevne, bortsett fra en mindre skjerm og manglende bildestabilisering ved videoinnspilling. Klarer man seg med en langsommere telefon er 5s også et alternativ som til og med klarer å kjøre den seneste versjonen av iOS. Prisen på iPhone 6 Plus har også blitt lavere siden det har kommet flere nye generasjoner, og denne telefonen framstår som et veldig bra kjøp for den som vil ha en billig telefon i stort format.

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en brukt iPhone 6 Plus, finner du alle fargene og størrelsen av denne telefonen hos oss på Phonetrade. Våre telefoner leveres i våre egne innpakninger, og du kan velge å kjøpe enten en telefon i god stand eller i helt ny stand.

1 thought on “iPhone 6 plus

  1. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 6 billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *