iPhone 6


iPhone 6 utgjør sammen med den større versjonen 6 plus den åttende generasjonen av iPhones. Med disse telefonene innledet Apple sin reise mot iPhones med større skjermer, og derfor er en brukt iPhone 6 et utmerket valg for den som vil kjøpe en veldig kapabel telefon med litt større skjerm til en billigere pris.

Vi har et sortiment av brukte iPhone 6 i alle fargevarianter og minnestørrelser, og du kan være trygg på at du kan kjøpe en brukt iPhone 6 i god stand levert fra oss på Phonetrade.

Historie

iPhone 6 ble lansert i september 2014. Allerede før detaljer om den nye modellen hadde blitt offisielle, så gikk ryktene om at den nye iPhonemodellen skulle utstyres med en større skjerm. Man hadde allerede sett tegn på denne utviklingen med de ulike telefonene i iPhone 5-familien der størrelsen på skjermen økte til 4´´.

Med mottoet «Bigger than bigger» ble det klart at det var nettopp dette Apple fokuserte på med sine nye telefoner, og iPhone 6 ble utstyrt med 4,7´´ skjerm mens den større modellen 6 plus fikk jeg en skjerm på 5,5´´. Dermed hadde Apple kastet seg på bølgen og trenden om å lage større telefoner, eller «phablets» som de også blir kalt.

En større skjerm var ikke det eneste telefonen kunne skilte med. iPhone 6 hadde også et markant bedre batteri og skarpere kamera enn den tidligere toppmodellen iPhone 5s. Man kan i bunn og grunn si at alle iPhonemodeller som har kommet etter disse to er videreutviklinger og oppgraderinger av nettopp iPhone 6 og 6 plus.

iPhone 6 ble utfaset i løpet av 2015 og 2016 og ble erstattet av iPhone 6s.

Modeller og spesifikasjoner

iPhone 6 ble sluppet med hele fire ulike størrelser lagringsplass, og du kan velge mellom en telefon med 16, 32, 64 eller 128 GB lagringsplass, noe som gjør at selv den som gjerne vil ha et stort bibliotek av filmer og musikk med seg i lommen ikke behøver å føle seg særlig begrenset med en brukt iPhone 6.

     

iPhone 6 spesifikasjoner:

  • Prosessor: Quad Core 64 bit 1,4 GHz
  • Skjerm: 4,7” LED 1334×750
  • Kamera: 8 megapiksler
  • Ram: 1 GB
  • Dimensjoner: 13,81×6,7×0,69 cm
  • Vekt: 112 gram
  • Farge: Grå, Gull eller Svart

iPhone 6 sies å være cirka 25 % raskere enn 5s, og har også den fordelen at den blir betydelig mindre varm ved mye bruk, og har dessuten bedre batteritid.

Design

Apple har alltid vært ledende når det gjelder design, og iPhone 6 er enda et bevis på det. Utfordringen for Apple da de lanserte denne generasjonen av iPhones var hvordan man skulle overføre det klassiske iPhonedesignet til et større format.

I det store og det hele valgte man i så stor grad som mulig å beholde det designet brukerne hadde vent seg til fra tidligere generasjoner. Aluminiumsskallet med avrundede kanter er laget for å gi et bedre grep og gjøre det behagelig å holde den store telefonen.

På tross av økt skjermstørrelse og en marginalt høyere vekt, er iPhone 6 veldig lik iPhone 5s når det kommer til design. Dette er noe de fleste ser på som en styrke, siden iPhone 5s ofte omtales som den mest veldesignede iPhonen noensinne. Akkurat som med 5s ble iPhone 6 også lansert i fargene gull, sølv og grå.

Et lite særpreg som denne generasjonen av iPhones har til felles, er en kameralinse som stikker ut fra telefonens bakside. Dette bidro til at mange følte det var nødvendig å utruste telefonen med et mobilskall for å beskytte linsen og for å kunne la telefonen ligge rett på en jevn overflate.

Nettopp den høye og stabile kvaliteten på design er en tungtveiende faktor for hvorfor man skal velge Apple i stede for andre mobiltelefonmerker. iPhone 6 og iPhone 6 Plus var firmaets første telefoner med en ny form, men til tross for dette lyktes de å vike unna alvorlige barnesykdommer og levere en telefon med et design som holder den dag i dag.

Operativsystem

iPhone 6 kom med iOS 8.0 og den kraftfulle Quadcore-prosessoren som gjør at man enkelt kan oppgradere operativsystemet sitt og kjører den seneste versjonen av iOS for å dra nytte av alle de nye funksjonene og appene som har blitt lansert siden iPhone 6 første gang så dagens lys.

Så lenge de nye iPhonemodellene anvender en 64-bits prosessor, så behøver man ikke å engste seg for at ens iPhone 6 ikke støttes av den seneste versjonen av iOS. Det gir en trygghetsfølelse å vite at man har adgang til de seneste funksjonene i telefonen sin, og enda viktigere at gamle sikkerhetsbrister og virus i tidligere versjoner har blitt utarbeidet.

Kamera

Når det kommer til megapiksler, så er iPhone 6 identisk med forgjengerne sine med et fremadrettet kamera på 8 MP og et selfie-kamera på 1,2 MP. Kameraet har likevel blitt utstyrt med en hel del oppgraderinger. For første gang i iPhones historie kan man ta opp video i 1080p med 60 bilder/sekundet. I 720p kan man også spille inn i langsom film med 120 eller hele 240 bilder/sekund. I tillegg til dette har du også muligheten for Panorama-, HDR og timelapsefotografering.

Alt dette gjør iPhone 6 til et utmerket alternativ for den som eksperimentere med smarttelefonfotografering for Instagram, eller for den som vil ha et smidig kamera for å ta opp videoklipp til for eksempel YouTube.

En detalj som det er verdt å merke seg, er at det forbedrede kameraet førte til at kameralinsen står litt utfra baksiden på telefonen, noe som gjør at den ikke kan ligge flatt på for eksempel et bord hvis man ikke utstyrer telefonen med et ekstra skall. Det er derfor også viktig at man er forsiktig og ikke påfører linsen riper ved å dytte og dra den langs et ujevnt underlag.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone 6?

iPhone 6 er en kraftig og moderne telefon som fortsatt klarer det meste av det nyere og dyrere telefoner kan tilby. Ettersom modellen ikke produseres lenger har prisene begynt å gå ned. Prisen på iPhone 6, i forhold til yteevnen man får, gjør den til en av de mest attraktive modellene for den som vil kjøpe en brukt iPhone.

Den raske prosessoren og det forbedrede kameraet gjør at telefonen har tatt et ordentlig hopp opp utviklingsstigen i forhold til forgjengeren iPhone 5s. Hvis man vil ha en større skjerm i phablet-format, kan man i stedet ta en titt på den større 6 plus som har nøyaktig samme yteevne. Hvis man kanskje ikke behøver det oppgraderte kameraet og kan nøye seg med en litt langsommere prosessor og mindre skjerm, kan man spare noen penger ved å heller kjøpe en iPhone 5s. iPhone 6 er likevel et supergodt valg som også fungerer utmerket som gave og som den første mobiltelefonen til barna.

På Phonetrade har vi brukte iPhone 6 i god stand eller som helt ny til en god pris. Vi leverer telefonen din i ønsket farge og du kan også velge hvor stor lagringsplass du vil du ha. Alle telefonene våre leveres i våre egne Phonetrade-innpakninger, og du har alltid 14 dagers full returrett.

2 thoughts on “iPhone 6

  1. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 7 billig | Phonetrade.no

  2. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 6s billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *