iPhone SE 32gb


De store smarttelefonene som har dominert markedet i lengre tid tiltaler mange fordi de store skjermene gjør det mye enklere og morsommere nesten uansett hva man bruker telefonen sin til. Det finnes også mange som heller vil ha en mindre telefon. De setter pris på en telefon som ikke fyller så mye og som det er lett å putte ned i lommen når man ikke bruker den. Det er også mange som opplever at det mindre formatet er mer ergonomisk og som dessuten passer perfekt til de som har behov for å ha en telefon man lett kan bruke med en hånd. Det er nettopp derfor Apple bestemte seg for å krympe sin telefon i 6s-familien, og dermed oppsto Apple iPhone SE. Med en kraftig telefon som iPhone SE 32GB i lomma har man alle funksjonene som de større telefonene kan tilby, men i et mindre og smidigere format. 32GB minne gir den plassen man trenger for å installere alle applikasjonene man behøver for å gjøre hverdagen sin litt enklere.

Historie

iPhone SE ble sluppet som en bonusversjon til iPhone 6s i mars 2016. Med dette gikk man bort fra den vanlige produktsyklusen der man lanserer to versjoner i hver ny generasjon hver september. Årsaken til at man valgte å lansere en ekstra modell ble snart åpenbart. 6s og 6s Plus hadde i begynnelsen veldig sterke salgstall, men etterhvert begynte salget å svikte. Dette var relatert til at hele markedet for smarttelefoner i det dyrere segmentet var mettet mens markedet for billigere telefoner fortsatt hadde en sterk vekst.

For bedre å kunne konkurrere i den lavere prisklassen ble iPhone SE introdusert. Men det viste seg fort at telefonen ikke bare tiltalte de med et begrenset budsjett, men også de som rett og slett foretrakk en mindre telefon som det går an å bruke med en hånd.

32GB-modellen ble introdusert i 2017, og telefonen forsvant helt ut av sortimentet i løpet av 2018.

Modeller

En av styrkene ved iPhone SE er at den er en mindre og billigere telefon som lykkes med kunststykket å ikke gå nevneverdig på kompromiss med ytelse. Under chassiset finner man samme A9-prosessor og utvidede 2 GB internminne som i 6s og 6s Plus.

Det eneste som egentlig savnes er den store skjermen med 1080p oppløsning, i tillegg til visse funksjoner som 3D Touch, noe de fleste klarer seg foruten. Til gjengjeld får man en liten telefon det har lykkes å pakke utrolig mye kraft inn i, og den veier bare 113 g.

Spesifikasjoner på iPhone SE 32GB:

  • Prosessor: Quad Core A9 64 bit 1,85 GHz
  • Skjerm: 4 LED 1136×640
  • Kamera: 12 megapiksler
  • Ram: 2 GB
  • Dimensjoner: 12,38×5,86×0,76 cm
  • Vekt: 113 gram
  • Farge: Gull, sølv, rosegull & verdensromsgrå

iPhone SE 32GB kamera

Når det gjelder kamera, så behøver man ikke å ofre noe bare fordi man har kjøpt en mindre telefon. Mange synes også det er morsommere å filme og fotografere med en mindre telefon man kjapt kan ta fram og fange alle spesielle øyeblikk med. Det har gjort denne telefonen til en favoritt blant foto- og filmentusiaster som bruker kameraet i telefonen sin som en reserveløsning for et større kamera man ikke alltid har tid eller mulighet til å ta med seg. 4K-oppløsning og et 12-megapikselkamera, garanterer at dette kameraet gir gode resultater som kan sammenlignes med bilder fra større og dyrere telefoner.

Operativsystem

Når man har en mindre skjermflate, så blir det enda viktigere med et oversiktlig og brukervennlig operativsystem for lett å kunne navigere og raskt finne de funksjonene og appene man trenger. Her har Apple en stor fordel sammenlignet med Android der produsentene selv ofte velger å endre og modifisere det grunnleggende operativsystemet. Noe som lett kan føre til forvirring når man bytter mellom to eller flere telefoner. Alle iPhones har iOS installert, og hvis man har en modell som kan kjøre den seneste versjonen, noe iPhone SE enkelt klarer, så får man samme opplevelsen uansett hvilken Appletelefon man har.

Med 32GB har man dessuten rikelig med plass etter installasjonen, slik at man kan ha mange praktiske apper installert. Apper som for eksempel ordner hotellreservasjoner eller har oversikten over togtidene skal kanskje ikke brukes hver dag, men når de trengs så er det veldig tidsbesparende å allerede ha dem på plass.

Hvem kjøper en brukt iPhone SE 32GB?

Det at iPhone SE viste seg å være en så stor salgssuksess, viser at etterspørselen etter en liten og rimelig iPhone med god yteevne er større enn man skulle tro. Da Apple slapp et restlager av denne modellen i 2019, ble den utsolgt på null komma svisj. Til og med på bruktmarkedet, som er det eneste alternativet som er tilbake, er etterspørselen også stor.

Det betyr at hvis man er en av de som vil ha denne stilige og vesle telefonen, så kan man være trygg på at en overhalt iPhone SE 32GB ikke synker markant i verdi. Så lenge det ikke finnes en oppgradert versjon i samme format, så kommer iPhone SE fortsatt til å være det eneste alternativet for de som ikke vil ha en større telefon enn denne nette firetommeren.

Varianten med 32GB er et bra alternativ for den som vil ha nok lagringsplass til hverdagsbruk, og som ikke har behov for å bruke telefonen til lagring av filer i store formater.

En trygg måte å kjøpe iPhone SE 32GB billig i den ønskede fargen og størrelsen, og som er i god stand, er å kjøpe fra oss på Phonetrade. Her får du helt andre garantier enn når du kjøper en brukt tilsvarende telefon uten abonnement et annet sted.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *