iPhone SE


Trenden som peker mot større telefoner har holdt seg i mange år, og Apples minste telefoner har en skjermstørrelse på 4,7´´. For den som vil ha en mindre og mer smidig telefon, men fortsatt med det nyeste innenfor teknologi, ble iPhone SE med sin vesle 4 tommersskjerm en positiv overraskelse. Det er en telefon som er basert på Apples klassiske design, og har en oppdatert maskinvare med alt det som forventes av en moderne telefon produsert av verdens fremste mobiltelefonprodusenter.

Phonetrade er et utmerket alternativ for å kunne kjøpe denne veldig populære telefonen uten å måtte behøve å lete etter en brukt iPhone SE på nettet og by mot andre på auksjon. Her har du også fordelen av selv å kunne velge nøyaktig hvilken farge, størrelse og tilbehør du vil ha til telefonen din.

Historie

SE står for Special Edition, og denne telefonen er i bunn og grunn en mindre versjon av Apple iPhone 6s, og er derfor en del av den 9. generasjonen av iPhones. Men når det gjelder telefonens design så har den i stedet hentet inspirasjon fra den mindre modellen 5s. Dette ble veldig positivt mottatt siden mange har savnet en telefon i toppklassen i en mindre størrelse.

Dette gjorde at iPhone SE ble veldig populær, og mange opplevde at det oppstod et hull i Apples sortiment da iPhone SE ble tatt ut av produksjonen i 2018.

Modeller

Akkurat som sine større kusiner iPhone 6s og 6s Plus ble SE sluppet i fire ulike farger og med valgfri lagringsplass fra 16 – 128 GB. Når man ser på maskinvare og yteevne får man i prinsippet samme telefonen som hvis man kjøper den større 6s eller 6s Plus. Den eneste funksjonen disse telefonene har som iPhone SE ikke har, er den trykkfølsomme sensoren 3D Touch, som allikevel bare blir brukt i visse apper.

Man får den samme raske A9 prosessoren, 2 GB internt minne og det oppgraderte kameraet som er identisk med de større modellene. Dessuten kan man, takket være den mindre skjermen, få en betydelig lengre pause mellom ladingene.

     
  • Prosessor: Quad Core A9 64 bit 1,85 GHz
  • Skjerm: 4 LED 1136×640
  • Kamera: 12 megapiksler
  • Ram: 2 GB
  • Dimensjoner: 12,38×5,86×0,76 cm
  • Vekt: 113 gram
  • Farge: Gull, sølv, verdensromsgrå & rosa gull

Design

Da Apple bestemte seg for igjen å designe en mobiltelefon i et så lite format, førte dette ikke til de store utfordringene for selskapet. I og med at flere av Apples mest hyllede modeller noensinne var i noenlunde samme størrelse, var det egentlig bare å oppdatere chassiset for å få plass til den nye maskinvaren. Ellers er SE en av de mest klassisk designede telefonene som har blitt sluppet på lenge.

Apple iPhone SE er stort sett en oppdatert 5s, og med et såpass tidløst design behøver ikke Apple å jage etter nye motetrender når de designer små mobiltelefoner selv i fremtiden. Denne nette lille telefonen ser fantastisk ut som den er, men det går også utmerket an å utruste telefonen med ett av alle de coverne som finnes til denne veldig populære iPhone-modellen.

iPhone SE kamera

Med en iPhone SE får man et kraftig kamera som klarer både stillbilder og videoinnspilling og leverer gode resultater. Blant de som liker å fotografere ute i naturen eller i urbane strøk, så finnes det et uttrykk: «Det beste kameraet er det du har med deg». Og med en overhalt iPhone SE kan man alltid ha et kamera innenfor rekkevidde slik at man aldri går glipp av et minneverdig bilde eller filmklipp. Det gjør iPhone SE til et perfekt kamera for hobbyfotografen, men man har også et bra reservekamera for den seriøse fotografen til de anledningene der man enten ikke kan eller vil ta med seg et større og tyngre kamera.

Sammenlignet med Apples større modeller, savner man bare optisk stabilisering som man finner i den store 6s Plus. Dog finnes det allikevel digital stabilisering i kameraets programvare, noe som helt klart er tilstrekkelig for å redde klipp som lider av lettere rystelser. Hvis man filmer mens telefonen står helt stille, for eksempel montert på et stativ, så kan man overhodet ikke merke noen forskjell på dette kameraet og iPhone SE’s større kusine.

Her har man mulighet til å spille inn video i 4K og fotografere med opptil 12 megapiksler, noe som er utrolig imponerende for en telefon som hører til i lavprissjiktet.

Operativsystem og brukeropplevelse

Akkurat som alle andre iPhones, så bruker også iPhone SE operativsystemet iOS. Da telefonen ble lansert kom den med den seneste versjonen iOS installert. Vi anbefaler at man installerer den seneste versjonen av operativsystemet hvis man kjøper en brukt iPhone SE.

Den lille skjermen gjør at telefonen er kompakt og lett å bruke. Visse apper har likevel funksjonalitet som ikke kommer til sin fulle rett andre steder enn på en stor skjerm. De som liker å spille spill eller bruke en annen form for multimediaunderholdning, bør derfor overveie å kjøpe en større iPhone for å få det meste ut av hobbyen sin.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone SE?

Det er mange som selv i dag regner iPhone 5 eller 5s som noen av de beste mobiltelefonene som noensinne har blitt laget. Hvis man er enig i dette, men merker at hardwaren i disse telefonene ikke lenger klarer å levere det man behøver fra sin telefon, så er iPhone SE en opplagt oppdatering.

Prisen på iPhone SE har gått ned etter at telefonen ble tatt ut av sortimentet. Allerede før dette var SE den telefonen i Apples sortiment hvor man fikk mest for pengene, siden prisen var lavere enn på de større telefonene. Denne telefonen hadde likevel den samme sterke yteevnen. For øyeblikket finnes det ingen nyere Appletelefon i dette lille formatet, noe som gjør at de som har mindre hender og som opplever at store telefoner er klumpete og lite hendige, fortsatt har iPhone SE som sin favoritt. Dette er en smidig enhet som passer perfekt ned i jakkelommen.

Hvis man leter etter den billigste iPhone SE så er man tvunget til å lete på bruktmarkedet. De fleste brukte iPhone SE har blitt brukt uten deksler, og det er derfor viktig at man er nøye i sin jakt på en telefon som ikke har store riper eller andre defekter. Ved å kjøpe en brukt iPhone SE her hos Phonetrade, kan man få en billig iPhone SE, som har gått gjennom alle kontrollene vi har som standard på alle de telefonene vi selger. Du kan derfor få en garanti på at den ikke har store skader eller ikke fungerer som den skal. En overhalt iPhone SE uten abonnement fra oss er derfor et godt valg når du skal ha en ny telefon. Med i kjøpet ligger en 14 dagers returrett, som gjør at du uten risiko kan prøve ut hvilken modell som er den rette for deg.

Leter du etter en iPhone SE i ny stand kan vi til og med tilby dette, noe som ellers kan være vanskelig eller umulig siden modellen ikke lenger produseres. Dette er en telefon som kommer til å være populær i lang tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *