iPhone XR


iPhone XR kan ses som en budsjettvariant av XS eller X. Den ble ganske fort populær blant brukerne, ikke minst på grunn av den lave prisen og den høye standarden som mobilen har. Man bør likevel være klar over at det finnes en del forskjeller mellom denne og andre lignende modeller, noe man bør gå gjennom før man går ut og kjøper en.

Når du kjøper en brukt iPhone XR, så får du den til en mye bedre pris, og her hos Phonetrade får du den i god stand og uten skader. Vi tilbyr kun gode enheter som imøtekommer de høye kravene vi stiller for dem.

Historie

iPhone XR kom på markedet den 26. oktober 2018, og ble årets mestselgende mobil fra Apple. Mange lot seg lokke av den lave prisen, ikke minst når man sammenlignet den med modeller som X eller XS.

Den fikk likevel en del kritikk i begynnelsen, ikke minst siden oppløsningen var dårligere enn på forgjengerne. Prisen veide allikevel opp for det, og den kraftfulle prosessoren gjorde modellen utrolig rask. iPhone XR kom også med mange flere valgmuligheter for farger sammenlignet med tidligere modeller som bare hadde et par stykker å velge mellom.

Spesifikasjoner og modeller

Det første du kommer til å legge merke til med en Apple iPhone XR er at oppløsningen er annerledes sammenlignet med nærliggende generasjoner. Det betyr ikke at oppløsningen er dårlig, men pikseltettheten ligger på bare 326ppi (ppi = piksler per tomme). Det er en del lavere hvis du sammenligner med en modell som X, der du i stedet har 458ppi. En annen detalj er at iPhone XR-skjermen er en LCD, sammenlignet med den populære OLED som nyere modeller har. En fordel er allikevel at du har en større skjerm enn de fleste andre modeller, større enn XS men mindre enn XS Max.

iPhone XR-chassiset har en aluminiumskant, noe som ikke er noe problem, men det har ikke helt den samme følelsen av høy kvalitet som det rustfrie stålet man finner i de andre modellene.

iPhone XR kommer også med flere nye interessante funksjoner, som Animoji og Memoji som først ble introdusert i sammenheng med lanseringen av iPhone X. Prosessoren er også utrolig kraftig, og du får 3GB RAM-minne å jobbe med, noe som fører til veldig raske apper og få ytelsesproblemer. Hvis du trenger litt ekstra plass, så kan du velge den største varianten iPhone XR 256GB, så er du helt sikker på å ha plass til alle filmene, bildene og appene på telefonen.

Det bør også nevnes at iPhone XR-batteriet er veldig mye bedre enn på for eksempel åtteren. For en gangs skyld virker det som Apple har funnet en god balanse når de utviklet telefonen, og mange brukere vitner om at den varer lengre enn andre modeller. Apple selv har sagt at den skal holde i minimum 90 minutter lengre enn for eksempel 8 Plus, som allerede hadde en veldig bra batteritid.

     


Liste over spesifikasjoner på iPhone XR:

  • Prosessor: Apple A12 Bionic
  • Skjerm: 6,1” 828 x 1792
  • Kamera: 12 megapiksler & frontkamera 7 megapiksler
  • Ram: 3 GB
  • Dimensjoner: 15,09×7,57×0,83 cm
  • Vekt: 194 gram
  • Farge: Blå, hvit, svart, gul, korall, rosegull

Noe som er annerledes i forhold til tidligere modeller, er det store fargeutvalget. Det har vært generasjoner hvor man bare har hatt et par ulike farger å velge mellom, men de har også blitt færre med årene. Den blå iPhone XR er ett av flere alternativ, men det finnes også modeller i gul, hvit og korall. De har til og med tatt tilbake den røde varianten som forsvant med X-modellen. Det finnes også en svart iPhone XR som er veldig populær, og som i en viss grad minner om den verdensromsgrå fargen man fant i tidligere modeller.

Operativsystem

Da telefonen ble lansert, så var det aktuelt med iOS 12. Dette er fortsatt det nyeste operativsystemet som Apple har sluppet. Du får høy sikkerhet og mange nye funksjoner. Et oppdatert operativsystem, iOS 13, nærmer seg med stormskritt og er snart tilgjengelig. Foreløpig fins det bare tilgjengelig i betaversjoner, men er absolutt noe man bør se nærmere på.

iOS 13 kommer til å gi en del forandringer. Blant annet så tenker Apple å introdusere mørk modus på mobilen. Det kommer også til å skje forandringer i yteevnen, noe som lar brukerne få raskere apper og en generelt smidigere brukeropplevelse. Så når dette operativsystemet slippes, bør du absolutt oppdatere din iPhone XR til det nyeste operativsystemet for en bedre opplevelse.

iPhone XR kamera

Noe som gjorde mange urolige i begynnelsen, var det nye kameraet ettersom det ikke var et dobbeltkamera som på tidligere modeller. Dette viste seg å ikke være et veldig stort problem. Selv om en del av dybden forsvant på bildene, så blir bildene fortsatt veldig flotte og har uansett en utrolig dybde. Selv om man har valgt å gjøre kameraet litt enklere, og derfor billigere, så har man oppdatert programvaren. Det vanlige kameraet ligger på 12 megapiksler, men du har også et selfie-kamera på 7 megapiksler.

Selfie-kameraet har også den dybden og bokeh-funksjonen man fant i de tidligere modellene. Du kan ta noen virkelig flotte selfies med det, og til og med redigere bildet slik at du eller det som fotograferes ser bedre ut med dypere farger og mer skarphet.

Slik får du billigst en Apple iPhone XR

Med denne iPhonen får du en utrolig bra balanse mellom pris og funksjon. Du får helt klart et litt enklere kamera enn på andre enheter og du får også en lavere oppløsning. Men samtidig får du en større skjerm, mer RAM og mye annet som gjør den til et utrolig rimelig kjøp.

En brukt iPhone XR er også ganske billig siden nyprisen allerede er lavere enn om du sammenligner med X eller XS. Denne telefonen er derfor et utrolig bra valg for deg som vil ha en billig telefon, men som allikevel gjerne vil ha en av de litt nyere Appletelefonene som finnes på markedet. Hvis du gjerne vil være sikker på at du har kapasitet nok på telefonen, så kan du velge deg en stor brukt iPhone XR 256GB også.

Ved at du kjøper deg en iPhone XR her hos Phonetrade, så får du muligheten til å få en mye billigere mobil enn hvis du kjøper den som ny. Vi har som sagt høye krav på de brukte telefonene våre og selger kun de mobilene vi anser har den høyeste standarden som brukerne fortjener. Du kan derfor alltid kjøpe din nye mobil trygt hos oss og vite at du får en bra balanse mellom pris og kvalitet. Vi har også mange andre modeller enn iPhone XR, i tilfelle du har lyst til å kikke på en nyere eller eldre modell.

1 thought on “iPhone XR

  1. Pingback: Kjøp en brukt iPhone XS billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *