iPhone 5s

iPhone 5s er Apples toppmodell fra 2013. Det er en moderne telefon som har god kompabilitet og er en telefon som brukes mye den dag i dag. At det var sin tids toppmodell har skapt et stort bruktmarked etterhvert som eierne har oppgradert til nyere modeller, og ved å kjøpe en brukt iPhone 5s hos Phonetrade kan du finne en billig men brukt iPhone 5s i god stand uten å behøve å bekymre deg for de problemene som kan følge med et kjøp av en eldre telefon på en auksjon på nettet.

Historie

iPhone 5s ble lansert i september 2013 sammen med 5c. iPhone 5c var en budsjettmodell med samme yteevne, men med et billigere skall enn iPhone 5. iPhone 5s hadde nøyaktig samme design som iPhone 5, men kom med en markert bedre yteevne.

Telefonen ble solgt i mer enn 9 millioner eksemplarer i løpet av de tre første dagene den var tilgjengelig, og telefonen var en stor suksess hele tiden den ble produsert. Etter lanseringen av de nye modellene iPhone 6 og iPhone 6 Plus tok 5s et skritt tilbake og ble i stedet en budsjettmodell.

iPhone 5s ble tatt ut av produksjonen i 2016 da den ble erstattet av iPhone SE som hadde et lignende design men en oppgradert maskinvare basert på iPhone 6s. Etterspørselen etter denne populære modellen har likevel holdt seg, og telefonen er fremdeles populær den dag i dag.

Modeller og spesifikasjoner

iPhone 5s var en av verdens første mobiltelefoner med en 64-bit prosessor. Dette gjorde at den tok et kjempesprang fremover når det gjaldt hastighet i forhold til forgjengerne. I de fleste applikasjonene er 5s nesten dobbelt så raskt som forgjengeren iPhone 5. Forskjellen mellom denne modellen og forgjengerne har blitt større fordi nye applikasjoner har blitt bedre til å utnytte kraften i den overlegne prosessoren.

Telefonen er tilgjengelig med enten 32 eller 64 GB lagringsplass.

En oversikt over iPhone 5s sine spesifikasjoner:

  • Prosessor: Dual Core A7 64 bit 1,3 GHz
  • Skjerm: 4” LED 1136×640
  • Kamera: 8 megapiksel
  • Ram: 1 GB
  • Dimensjoner: 12,38×5,86×0,76 cm
  • Vekt: 112 gram
  • Farge: Grå, gull eller sølv

Andre funksjoner som 5s var først ute med er for eksempel en fingeravtrykkslås og AirDrop, et system for deling av filer mellom ulike Appleenheter.

Når det kommer til design, så ligner 5s veldig mye på forgjengeren iPhone 5. Den beholder en lignende formgiving og det populære aluminiumsskallet. Til forskjell fra femmerens enkle hvite eller svarte farge, så kunne man med iPhone 5s velge mellom fargene «Space grey», «Gold» eller «Silver». I alle tilfellene er det snakk om telefonens bakside som er dekorert med fargen, og som har gjort at denne modellen utmerker seg litt ekstra i forhold til den allerede imponerende iPhone 5. Disse to modellene oppfattes av mange for å være den best designede telefonen fra Apple noensinne. Den slanke formen tiltaler mange som vil ha en kraftfull men smidig telefon det er lett å putte ned i lommen eller i vesken.

Operativsystem

Takket være sin 64-bit prosessor, er iPhone 5s den eldste Appletelefonen som fortsatt støttes av de nye versjonene av iOS. Det gjør at man til tross for at 5s i begynnelsen kom med iOS 7 installert enkelt kan oppgradere med den seneste versjonen av operativsystemet. Dette er en stor fordel for de som vil ha en telefon som støtter den seneste teknologien og kan kjøre alle nye apper. Dette ser ut til å bidra til at 5s kan være en fullt anvendelig telefon veldig lenge siden til og med de seneste iPhone-modellene også opererer med en 64-bits prosessor.

Kamera

iPhone 5s har akkurat som sin forgjenger 5 et fremadrettet kamera med åtte megapiksler oppløsning, i tillegg til et selfie-kamera med 1,2 megapiksler. Man kan ta opp video i opp til 1080p HD-oppløsning. Det fremadrettede kameraet er litt oppgradert i forhold til den tidligere modellen. Den er i tillegg utrustet med en større blenderåpning samt dobbel blits, noe som gjør at 5s er bedre til å fotografere i mørket.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone 5s?

Når denne telefonen ble lansert ble 5s sett på som en «fremtidssikret» telefon takket være sin 64-bit prosessor. Dette gjelder også i dag, og 5s er et utmerket valg for den som vil kjøpe en eldre Appletelefon men ikke vil føle seg begrenset og savne kompatibilitet med nyere programvare. 5s har en imponerende yteevne som gjør at den holder seg bra sammenlignet med mange nyere telefoner i budsjett- eller mellomklassen.

Siden det tross alt dreier seg om en eldre telefon, kan man kjøpe en relativt billig iPhone 5s. Om man ser på forholdet mellom pris og yteevne, er det et av de beste tilbudene man kan finne på bruktmarkedet. Prisen skiller seg ikke mye fra iPhone 5 eller 5c, men 5s har en overlegen yteevne. Hvis man vil ha en nyere modell, får man derimot være forberedt på at prisnivået går opp en god del.

Phonetrade har et sortiment av denne klassiske telefonen som er perfekt for den som vil kjøpe en billigere telefon, men som samtidig vil kunne kjøre alle moderne applikasjoner og ha en attraktiv telefon med tidløst design. Vi kan hjelpe deg med å finne et eksemplar i en så godt som ny stand i hvilken som helst av de tre fargene med enten 32 eller 64 GB lagringsplass. Våre telefoner leveres i våre egne innpakninger, og er perfekte som gaver. Prisen på iPhone 5s gjør den til et utmerket valg for den som leter etter sin første iPhone.

3 thoughts on “iPhone 5s

  1. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 6 plus billig | Phonetrade.no

  2. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 5 billig | Phonetrade.no

  3. Pingback: Kjøp brukt iPhone 5c billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *