iPhone 6s


iPhone 6s er en moderne smarttelefon med alt hva det innebærer. Denne telefonen, og den større kusinen iPhone 6s Plus, er kraftige telefoner som oppfyller alles, utenom de aller mest kresne, krav til en god telefon, selv om den ikke lenger er i produksjon.

Dette er iPhonemodeller som har blitt tatt av produksjonslinjen relativt nylig, og etterspørsel etter disse telefonene er stor på bruktmarkedet. På Phonetrade kan du enkelt velge hvilken farge og størrelse du vil ha, og så få akkurat den iPhone 6s du har lyst på uten å måtte vente på at den dukker opp for salg et annet sted.

Historie

iPhone 6s og den større varianten 6s Plus ble lansert i september 2015. Modellene ble fort populære og hadde et salg på intet mindre enn 13 millioner i løpet av den første helgen telefonene var til salgs.

Ett år senere i september 2016 ble iPhone 7 lansert, og prisen på iPhone 6s blir redusert og telefonen ble solgt som Apples budsjettmodell helt til telefonen forsvant fra sortimentet med lanseringen av iPhone XS i 2018.

Modeller og spesifikasjoner

iPhone 6s er en telefon med en veldig kraftig maskinvare som fortsatt holder seg bra sammenlignet med de seneste flaggskipstelefonene fra Apple, Samsung og andre mobiltelefonprodusenter. Sammenlignet med den tidligere modellen iPhone 6 så har man med 6s tatt et betydelig større skritt fremover enn hva som er vanlig mellom to generasjoner iPhones.

Først og fremst bør man nevne iPhone 6s sin sterke prosessor Apple A9. Denne prosessoren sies å være opp mot 70 % raskere enn maskinvaren man fant under dekslet på forgjengeren. Legger du i tillegg til at 6s er det første medlemmet av Apples iPhonefamilie som er utstyrt med 2 GB minne, så får man en telefon som man virkelig merker hastighetsforskjellen på når man oppgraderer til denne modellen.

Under sin tid i Apples sortiment ble telefonen lansert med flere forskjellige størrelser på lagringsplassen, og her hos Phonetrade har vi alle modellene av iPhone 6 fra minimodellen 16 GB opp til den største med hele 128 GB lagringsplass.

     

iPhone 6s ble produsert i fire velkjente Applefarger: Gull, Sølv, Grå og Rose Gull.

iPhone 6s spesifikasjoner og yteevne:

  • Processor: Quad Core A8 64 bit 1,85 GHz
  • Skjerm: 4,7” LED 1334×750
  • Kamera: 12 megapiksel
  • Ram: 2 GB
  • Dimensjoner: 13,83×6,71×0,71 cm
  • Vekt: 143 gram

En ny funksjon som ble introdusert i denne modellen er «3D Touch», noe som er en funksjon som gjør at telefonens grensesnitt kan reagere på forskjellige måter avhengig av hvor hardt man trykker på skjermen.

På 6s finner du også et tradisjonelt uttak for øretelefoner, noe Apple har valgt å ikke lenger inkludere i de nye iPhonemodellene sine. Dette kan være en fordel for den som gjerne vil bruke sine favorittøretelefoner som ikke er trådløse.

Design

Da Apple begynte å designe den andre generasjonen av telefonene sine i det større formatet, så lærte de av feilene sine. Selv om iPhone 6 stort sett er en robust telefon, så var det et fåtall kunder som rapporterte at telefonen bøyde seg ved normal bruk. For å forhindre dette i 6s forsterket man telefonen, noe som resulterte i en utrolig robust telefon som garantert tåler tøffe tak. Det gjør at man lett kan finne disse telefonene brukt og i nesten perfekt stand.

Bortsett fra dette er det nesten umulig å se forskjell på en 6s og iPhone 6, bortsett fra en liten s på baksiden. Det grunnleggende designet for disse større telefonene viste seg å være nærmest perfekt allerede fra begynnelsen og Apple forandret ikke på noe unødvendig. Dette er en telefon som til tross for større vekt kjennes stabil og deilig å holde i hånden, og man behøver aldri å engste seg for at den glir ut av hånda når man bruker den.

Selv om denne telefonen tåler en del, så velger mange å beskytte den med et deksel, og det finnes massevis av forskjellige modeller man kan velge mellom siden det samme dekselet passer til både 6s og forgjengeren iPhone 6.

Kamera

Selv kameraet på iPhone 6s byr på reelle oppgraderinger. Tallet på megapiksler går opp fra 8 for hovedkameraet og 1.2 for det fremadrettede kameraet, som har vært standard over flere generasjoner av iPhones, til henholdsvis 12 og 5 megapiksler.

For første gang i en iPhone kan man også gjøre videoopptak i 4K Ultra HD og i sakte fart i 1080p. Dette gjør det til et videokamera som matcher det meste man kan filme med av betydelig større desiderte videokameraer. Kameraet klarer seg veldig bra sammenlignet med de beste kameraene man finner i mobiltelefoner i dag, både for stillbilder og videoinnspilling.

Noe du skal tenke på er om du er interessert i å spille inn video i 4K oppløsning. For hvis du er det, kan det være en god idé å investere i en iPhone 6s med stor minnekapasitet siden filstørrelsene på disse filmsnuttene fort blir store. 40 minutters filmmateriale i 4K kan fort være nok til å fylle opp et minne på 16 GB.

Operativsystem

Når man kjøper en brukt iPhone 6s er operativsystemet iOS 9 allerede installert. Men maskinvaren er fullt ut kompatibel med de siste versjonene av iOS og man kan enkelt oppdatere operativsystemet sitt for å dra nytte av den seneste softwaren. Dette kommer til å være fullt mulig flere år inn i framtiden.

iOS har også mange apper med spesielle funksjoner for å utnytte den ekstra skjermplassen bedre. Med en 6s har man en skjerm som gjør at man fort kan dra nytte av nettopp dette.

Hvorfor kjøpe en brukt iPhone 6s?

6s var ett kjempeskritt fremover og de nye versjonene som har kommet siden har kun forbedret yteevnen marginalt. Det gjør at man ved å kjøpe en billig brukt iPhone 6s kan få en telefon som har fantastisk yteevne til en brøkdel av prisen av en ny telefon. I og med at modellen ikke produseres lenger, så har iPhone 6s pris begynt å falle. iPhone 6s er et godt alternativ for den som vil ha en telefon med alt det nye, men som ikke vil betale for Apples siste toppmodell. Om man sammenligner med nye telefoner i samme prisklasse som det billige iPhone 6s ligger på, så er iPhonen overlegen på mange områder. Dessuten er Apple verdensberømte for design og kvalitet, og selv en brukt telefon kan vare veldig lenge ved normalt bruk. Hvis man vil ha en større telefon, så er iPhone 6s Plus tilgjengelig til en litt høyere pris, mens den lille iPhone SE også har lignende yteevne. Den vanlige iPhone 6 er likevel et perfekt alternativ som passer de aller fleste til det aller meste.

På Phonetrade finner du iPhone 6s billigst uansett om du leter etter en telefon i brukt og god stand eller vil ha en telefon i fullstendig ny stand. Du får fordelen av lave priser ved å kjøpe en telefon fra bruktmarkedet, samtidig som vi kan tilby deg garantier og kvalitetssikring du ellers går glipp av hvis du kjøper en brukt iPhone fra en privatperson.

3 thoughts on “iPhone 6s

  1. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 7 billig | Phonetrade.no

  2. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 6 billig | Phonetrade.no

  3. Pingback: Kjøp en brukt iPhone 6 plus billig | Phonetrade.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *